Nyhedsbrev juni 2005

Så er LH’s Venner igen gaden med et nyhedsbrev. Det er efterhånden lidt siden at I har hørt nyt, men til gengæld er der sket mange ting siden sidst. Først og fremmest har der været konvent, hvilket traditionen tro har givet en ny bestyrelse, der blandt andet byder på 4 nye medlemmer og et farvel til en enkelt efter 14 ½ år. Den nye bestyrelse har allerede holdt første bestyrelsesmøde, hvilke initiativer de har taget kan du læse meget mere om i dette nyhedsbrev.

Du kan også læse mere om, hvad LH’ere går og foretager sig, hvilket blandt andet byder på et måske farvel til Rådmandsgade.

Konventet:

Årets konvent blev afholdt som sædvanligt i vennernes foretrukne vinstue, nemlig Toga. Dog var der det til forandring i år at der var lavet en større ombygning af Kongestuen så nu havde man lige pludselig mulighed for at få alle med. Og ikke som tidligere år, hvor man har været nøs til at sige nej til deltagere grundet plads mangel.

Igen i år havde man et pragtfuldt vejr, hvilket ikke var med til at mindske væske indtagelsen.

Efter konventet på Toga, gik turen videre til en af Københavns mest attraktive golf baner, dette var selvfølgelig Amar Minigolf, hvor det blev muligt for de forskellige at dyste mellem hinanden, det er dog ikke muligt for os at nævne vinderen da vi ikke helt kan huske dette. En ting står dog klart, en havenisse måtte lade livet i Vicepræsidentens kamp for at opnå første pladsen.

Med hvad er en dag uden mad & drikke.

Da dagens varme sol var ved at gå ned, gik turen videre til aftenens spisested, og dette blev i år til noget Mexicansk, Los Arcos.

Herefter er det lidt sløret hvad der så skete med de forskellige, men en del forsatte dagens begivenheder på Kønig & Becker. Hvor aftenen for de fleste sluttede.

Og ja der er kommet ny bestyrelse. Den ser ud som flg.

• Præsident: Karin Dinsen
• Vicepræsident: Kasper Kaufmann
• Indtægtsadministrator: Per Loft Rasmussen
• Organisationssekretær: Morten Dixen

Bestyrelse:
• Dan Holt Jensen
• Karen Nilaus
• Mathias Nørvig
• Rasmus Corneliussen
• Jeanne Ellegaard.
• Henrik Larsen

Det betyder at valget betød et farvel til i alt 4 bestyrelsesmedlemmer. Vi siger tak til Morten Kruse, der trak sig efter et år som organisations sekretær, vi takker for den store indsats!

Derudover siger vi farvel til Shawn Kelly, der er tråd ned i rækkerne og fået et retræte job som sek-leder hos junior klubber samt Martin ?Folket? Jørgensen der sagde farvel efter en årrække i Vennerne bestyrelse.

En årrække kan man også kalde Steen V. Jensen’s bestyrelses periode. Han fik sagde farvel efter 14 ½ år, og som den sidste der havde sidste der havde siddet i bestyrelsen siden starten.

LH`s flytte planer..

Igennem længere tid har LH i samarbejde med de andre elevorganisationer, EEO, DSE, DGS og LAK, arbejdet med projektet ?Elevbevægelsens Hus?.

SiD og KAD har, som det måske er nogle bekendt, valgt at lægge sig sammen til 3F, og derfor lukker en masse af de gamle specialafdelinger. En af disse afdelinger havde et hus på Nørrebro, nærmer betegnet Glentevej, som passer perfekt til formålet. 3 adskilte etager, masser af mødelokaler, og også plads til en lille ?hyggekrog?, hvis det er det man er til.

Problemet i denne sammenhæng ligger i finansieringen. Det er dog så heldigt at DUF har en pulje der støtter organisationer der køber ejendom, kaldet etableringstilskud. Den har LH søgt 1. juni, men behandlingstiden for ansøgningerne ligger på ca. 4 måneder. Derfor ved LH ikke endnu om de kan købe huset, da man uden støtten skal betale en del mere end muligt.

Så indtil videre har LH en aftale med sælgerne, der betyder at man kan købe huset. Men kun hvis DUF støtter projektet. Derfor er der ikke taget nogen beslutninger endnu, men der krydser både fingre og andet godt for at det skal lykkes.

Når man skulle være så heldige at få bevilget beløbet vil huset stå til overtagelse d.1. maj 2006

Arrangementer:

Ja Også i år kommer der arrangementer i LH´s venner.
Skulle du være interesseret i at få et nyhedsbrev via mail. Kan du tilmelde dig dette på lh-ven@lh-ven.dk

Aften rundtur i Zoologisk have KBH.
Pris 135 kr. per person.
Varighed 2 timer
Starter med en lille medbragt madpakke. Kl. 18:00.
Onsdag d 7. september.

Bingo aften på toga
Ja hvad er et liv uden bingo.
Så Tirsdag d 22. september er der Bingo på Toga.
Der vil være mulighed for at vinde gode præmier.
Start kl. 19:00

Mange andre aktiviteter vil komme på programmet i årets løb, husk at løbende tjekke vores hjemmeside www.lh-ven.dk. Tilmeld dig nu på lh-ven@lh-ven.dk

Studenter

Ja så er skoleåret jo gået, og der er kommet en del studenter ud af dette. Her skal der lyde et STORT tillykke til de LH`er som har fået huen.

Flere hovedbestyrelsesmedlemmer har fået hue på, og fra FU siger vi tillykke til næstformanden Kristian Bernth og FU-medlem Kasper Dyremose.

For første gang i Vennernes historier har et bestyrelsesmedlem af Vennerne også fået hue på – dog en forkert farve -, men alligevel, tillykke til Karen Nilaus.

LH har søgt!

Ja i år har LH søgt om penge til et professionelt udviklet power point show, som de skal havde med ud på alle skolerne til Intro starten.

Vennerne har med glæde valgt at støtte dette projekt med 8.000 Kr.
Hvad gør man ikke for venner.

Klubberne

Bowling Klubben

Ja som hvert år foreskriver skal der jo afholdes et mesterskab i vennernes bowling klub. Dette blev også afholdt i år, men da sidste års tidligere mester, Vi vil ikke nævne navne her (Vicepræsidenten) Ikke turde at stille op måtte de tilstede værende jo dystet om titlen.

Alt dette udmundede sig i at efter flere timers sved blod og tåre vandt Erling finale runden med 280 point. Dette var 3 point mere end Steen V.

Bowling klubben holder nu sommerpause, men er klar igen straks efter nytår, så følg med på hjemmesiden.

Poker Klubben.

En ny klub har fundet dagens lys i vennerne. Dette er en pokker klub som er stiftet at den nye SEK-leder, samt tidligere formand for LH Dan Holt Jensen.

Hvis man skulle havde interesse i at deltage i denne, er man mere end velkommen til at skrive til SK@handelselever.dk

Nyt fra ungerne.

Årets Intro-intro bliver i år afholdt på Esbjerg Højskole. Ronald Kofoed har den prestige fyldte opgave at uddanne de unge mennesker så de er rustet godt på når de kommer ud på skolerne.

Man er i år oppe på 18 deltagere. Og for at ligge lidt pres på de kommende intro underviser har man allerede fået booket 25 skoler. Dette må siges at være et godt stykke arbejde foretaget af LH.

Elevrådshåndbog

Man har igennem længere tid ønsket at få lavet en elevrådshåndbog til de mange handelsskoler så de havde noget der kunne hjælpe dem i deres daglige gang.

Dette har man så søgt om økonomisk støtte til via DUF. Hertil har man fået bevilget 45.000 kr.

Så inden længe vil de danske handelsskoler havde de nye og friskpresset elevrådshåndbøger liggende på skoler.
Hvilket LH håber, er med til at hjælpe dem igennem deres daglige arbejde i elevrådet.

Kort Nyt!!

Steen Wrist Ørts. Havde den store ære af at blive Far. D 25. Maj kl. 03:54 til en ?lille? dreng på 52 cm og 3300 kg øhh Gram..

Mønsted skal giftes d 2. juli samme med Berit H Madsen. Ja så skal man ikke sige at et konvent aldrig har ført til noget godt:-)

Jacob Tietge havde ligeledes den store ære af at blive far den 10. juni ved 14 tiden.

Tidligere Formand Mark Stokholm, kan i disse dage ses på TV2 Finans som sommerafløser.

Et STORT TILLYKKE skal der lyde til jer alle!

Og ja så til endnu en af vennernes undskyldninger.

Ja det var jo bare et spørgsmål om tid: Karin Dinsen, som vi tidligere havde sendt til Skt Thomas for at få lidt ro herhjemme. Er imidlertidigt på vej hjem igen.

Dette skyldes at det rejsebureau hun var ansat for har valgt at indgive deres konkurs begæring.

Om dette har noget med Præsidentens ansættelse få måneder før at gøre, vides ikke.
UNDSKYLD Dansk Vest Indisk Rejseselskab. Undskyld. Nu beholder vi hende i Danmark.

1. maj

Ja som det er de fleste bekendt havde vennerne igen i år den ære at få den opgave at stå for det praktiske i forbindelse med afholdelsen af 1. maj i fælledparken.

Vi vil gerne takke alle de tidligere og nuværende LH’ere der stillede op og igen i år gave en hjælpende hånd med 1. maj.

1. maj er jo et af de arrangementer der er med til at støtte vores forening. LH’s Venner kan jo altid bruge penge til at kunne støtte de danske handelsskolelever med, så hvis du sidder derude og tænker at du har brug for noget hjælp til en eller anden opgave, ja så husk på os. Der er intet der er for småt til os. Vi står for alt fra Barnedåb til Begravelse.

Send os en mail og vi giver et tilbud ingen kan matche.

Og dette gælder alle slags opgaver.

Vennerne fylder 15 År!

Ja d.10. november 2005 fylder LH`s venner 15 år. Dette skulle jo næsten gerne udmunde i en reception, i vores faste lokaler i København men da vi lige skal havde lagt de sidste hænder på værket, vil vi tillade os at sende nærmer informationer senere.