Nyhedsbrev 2004

September 2004

LH’s Venners nyhedsbrev, september 2004

Sommeren er slut, og verden er så småt begyndt at starte op igen. Dermed er det tid til at høre fra LH’s Venner igen. Det er et vigtigt efterår vi går ind i, da den 9. november er dagen for LH’s 25 års stiftelse.

LH’s Venners 15. konvent

Søndag den 30. maj afholdte LH’s Venners sit 15. konvent. I lighed med tidligere år var den mere formelle del henlagt til Toga Vinstue i den indre København. I Præsidentens fravær (læs mere herom senere), afholdt Organisations sekretær Kasper Kaufmann beretningen.

Efter et veloverstået møde drog forsamlingen ud til årets kulturelle begivenhed, en rundfart i Københavns Havn, som sluttede i, ja gæt 3 gange.. Nyhavn, her var der rig mulighed for, at øge det kulturelle input som var målet med turen.

Efter et par timer i Nyhavn, gik turen videre til Mama Rosa, der var årets udvalgte til at servere årets konvents menu. Aften sluttede i festligt lag på Toga Vinstue med den nyvalgte Vicepræsident Kasper Kaufmann bag baren (du skylder 25 omgange)

Vi sender i øvrigt en tak til den lokale pølsemand – Knud – for at have sponseret det fjernsyn, der desværre gik tabt under festivitasen.

Som den kvikke læser(vi ved i er der) har bemærket, skete der udskiftning i bestyrelsen. Efter en del år, sagde Vicepræsident Helene Jensen farvel og blev afløst af Kasper Kaufmann, ny organisationssekretær blev tidligere FU-medlem Morten Kruse. Fra bestyrelsen sagde Lisbet Dinsen og Christian Mønsted farvel. De blev afløst af Karen Nilaus og Shawn Kelly tidl. næstformand.

Billederne fra konventet, kan du naturligvis se på vennernes hjemmeside, www.lh-ven.dk


LH bliver 25 år

Vi nærmer os den 9. november 2004, hvor det, som bekendt er 25 år siden, at vores lille juniorklub, også kaldet LH blev stiftet på et møde i Skanderborg.

Verdens begivenhed skal jo naturligvis ikke gå uset hen. Både LH og LH’s Venner fejrer denne dag på bedst tænkelig måde. Juniorklubben har i respekt for anledningen valgt at afholde årets repræsentantskabsmøde på Skanderborg Handelsskole, der er desværre ikke midler til at bo på Vandrehjemmet og den gamle kantine er blevet lavet om til computerrum (hvor forsvandt skrivemaskinerne hen), så mødet bliver afholdt i deres nye mødesal – men alligevel er det jo som at komme hjem igen! Som traditionen foreskriver, inviterer LH tidligere formænd og ansatte til festen om lørdagen.

Et par dage efter repmødet, tirsdag den 9. november, er det jo den officielle føs´dag for juniorklubben. Det bliver naturligvis markeret ved en reception på dagen. Du kan senere læse meget mere om den på vennernes hjemmeside.

Men et er juniorklubbens markering på repmødet og receptionen et par dage efter, men hele ugen kulminere med LH’s Venners store jubilæumsfest fredag den 13. november. Der invitere LH’s Venner – i lighed med for 5 år siden – til stor jubilæumsfest på Niels Brocks afdeling på Kultorvet i København, du kan læse meget mere i den vedlagte invitation.

Bowling Klubben

Som sagt er efteråret kommet til landet, og dermed er LH’s Venners bowling sæson ved at starte, datoerne ligger ikke helt på plads endnu, men følg med på www.lh-ven.dk. Det kræver skarp træning gennem hele året, hvis pokalen skal vristes ud af hænderne på Vicepræsidenten.

Slaget på Fælleden

Igen i år blev det den 1. maj, og LH’s Venner var klar med cirka 20 folk til at hjælpe folk ind i parken, samle syge teenagere op, svare på spørgsmål og meget mere. Udover det reddede 6 Venner med få timers varsel dagen, ved at stille hegn op på pladsen – tak til alle for den store hjælp.

Juniorklubben

Som sædvanlig skal vi jo også have lidt nyt fra Juniorklubben. Siden sidst har vi været på landskonference i Roskilde, hvor cirka 80 deltagere brugte det meste af tiden på debatter om fremtidens handelsskole i workshops. Ligesom sidst, da der var landskonference i Roskilde bød konferencen i år på et formandsskift. Kenneth Skovgård afløste Jeanette Pedersen, der valgte at gå af.

Siden landskonference har Kenneth valgt at stoppe, og i stedet har hovedbestyrelsen valgt Anders Friis-Hansen som ny formand, Anders har lovet at blive som formand resten af året….. vi afventer spændt

Til gengæld har Morten Buch valgt at opsige sin stilling som sekretariatsleder pr. 30. september, efter cirka halvandet år på posten, vi siger tak for samarbejdet

LH har heldigvis lavet andet end at skifte folk ud. I juli måned afholdte LH deres årlige intro-intro kursus på efterskolen i Bælum, Nordjylland. I år var der – næsten rekord mange – i alt 15 deltager på kurset. LH’s Venner var naturligvis på pletten med PG’ere der stod for bespisningen.

Udlandet

Der er igen i år sket ændringer i bemandingen i LH’s Venners repræsentationer i udlandet. Vores mange årig repræsentant i Dubai, Asbjørn Christiansen, er vendt hjem igen. Til gengæld har vores Præsident valgt at tage ophold i udlandet, pt. på Malta, hvor du vil kunne opleve hende som guide, hvis du vil besøge øen med Dansk Folkeferie.